Το διήμερο 28-29/9 πραγματοποιήθηκε το 6th Chania Iron Challenge στην παραλία Χρυσή Ακτή, με τους συμμετέχοντες να απολαμβάνουν 2 μέρες γεμάτες κουπί και διασκέδαση στην παραλία, συνεχίζοντας την παράδοση που έχει δημιουργήσει με δύσκολες δοκιμασίες για την Elite κατηγορία, τεχνικές για την Amateur αλλά και πολυπληθείς κατηγορίες για το μέλλον του αθλήματος τα παιδιά.

Την πρώτη μέρα ο καιρός προσπάθησε να φέρει τα πάνω κάτω καθώς εξετάστηκε η περίπτωση του long distance με Downwind διαδρομή από τον Σταυρό αλλά οι συνθήκες ήταν στο όριο οπότε ο στιβος του technical race με το ενισχυμένο βοριαδάκι ήταν έτοιμος για το μενού της ημέρας.

Οι αθλητές είχαν όλες τις πλεύσεις μεσα στο στίβο και τρέξιμο στην παραλία για λίγο εξτρα δυσκολία, αλλά απο τα χαμόγελα τους μετά φάνηκε οτι το ευχαριστήθηκαν και με το παραπάνω.

Οι μάχες άρχισαν απο την πρώτη μέρα καθώς οι πρώτες θέσεις σε Elite men και Junior κρίθηκαν κυριολεκτικά  μέχρι τελευταίας κουπιάς, με τον ανεβασμένο local Κυριάκο Φυτράκη να επικρατεί στο Elite

και τον επίσης Local Μαλεκάκη Νίκο στο Junior.

Photo Gallery

Αφού ολες οι κατηγορίες ολοκλήρωσαν τον ίδιο στίβο αλλά με διαφορετικές αποστάσεις, ακολούθησε η απαραίτητη ξεκούραση πριν το 2ο discipline της ημέρας Τα Sprints.

Το format που εφαρμόστηκε στα Sprints ήταν πρωτόγνωρο για τους ‘Ελληνες αθλητές και κάποιες απορίες και ερωτήματα  που δημιουργήθηκαν λύθηκαν απο τον Τεχνικό υπεύθυνο του race Νίκο Αθανασίου.

Οι εκκινήσεις από το νερό  και η κοντινή απόσταση του στίβου έδωσαν το δικό τους χρώμα στο απόγευμα του Σαββάτου και στους παρευρισκόμενους

και ο τελικός όπως  ακριβώς  αναμενόταν κρίθηκε στο 90’

Με τον Αλέξανδρο Πράπα να τερματίζει μπροστά από τον Κυριάκο Φυτράκη και τον αιώνιο έφηβο Κωστή Γεραλέξη.

Photo Gallery

Το τέλος της ημέρας είδε τους κουρασμένους αθλητές να απολαμβάνουν υδατάνθρακες  σε γνωστό Ιταλικό της περιοχής που φήμες λένε ότι τους έμεινε αξέχαστο. To πολύ δύσκολο και απαιτητικό long distance της Κυριακής ακολουθούσε.

Η πιο δύσκολη και με μεγαλύτερο βαθμολογικό ενδιαφέρον δοκιμασία ήταν το  long distance  και οι αθλητές της Elite  ήταν έτοιμοι την Κυριακή το πρωί για να τα την αντιμετωπίσουν. Κάτι λιγότερο από 20 χλμ σε όχι ήρεμη θάλασσα και τον κρητικό ήλιο να δείχνει τα δόντια του θα έκριναν τον Νικητή της Elite κατηγορίας ανάμεσα στους Φυτρακη και Πράπα, αλλά και την 3η θέση ανάμεσα στους Καλατζάκη και Γεραλέξη.

Η εκκίνηση σήμανε και την δημιουργία των απαραίτητων σχηματισμών τρένου που κάνουν την διαδικασία ευκολότερη αλλά και δημιουργούν την ανάγκη της τακτικής.

Οι εικόνες πίσω από το νησί Θοδωρού  είναι πάντα το σήμα κατατεθέν του αγώνα

Η αψίδα τερματισμού είδε τον Αλέξανδρο Πράπα να περνάει πρώτος από κάτω και να κατακτά για 3η φορά Το Iron challenge, ακολουθούμενος από τον Κυριάκο Φυτράκη και τον Κωστή Γεραλέξη. Η σειρά αυτή ήταν και η τελική κατάταξη για την Elite κατηγορία.

Για τους περισσότερους βέβαια ο τερματισμός απλά της δοκιμασίας  ήταν ένα ικανοποιητικό κατόρθωμα.

Photo Gallery

Η  2η μέρα είχε συνέχεια με το long distance της Amateur και Fun κατηγορίας στον ίδιο στίβο με διαφορετική απόσταση βέβαια, και το Overall της Junior κατηγορίας να παίζεται κορώνα γράμματα. Μετά τον πρώτο γύρο ο Γιώργος Λουκάκης ξέφυγε από τον Νίκο Μαλεκάκη και κατάφερε να κερδίσει την δοκιμασία αλλα όχι το overall.

Στη Fun κατηγορία  ο σκοπός της διασκέδασης επετεύχθει και όσοι  συμμετείχαν έχουν εικόνες σαν και αυτή να θυμούνται.

Photo Gallery

Το κλείσιμο του event είχε και την μεγαλύτερη αξία αφού την σκυτάλη πήραν πανω απο 48  παιδιά δίνοντας τη υπόσχεση για το μέλλον του Sup όπου και αν καταλήξει αυτό .

Με 3 κατηγορίες και πολύ απλά ενθουσιασμό και παρότρυνση απο την παραλία είδαμε τα παιδιά να χαίρονται τη θάλασσα και το κουπί

Photo Gallery

Η εικόνα του event σαν ένα πολύπλευρο 2ήμερο για όλα τα επίπεδα και κατηγορίες επαληθεύτηκε για άλλη μια χρονιά με τους διοργανωτές να ανανεώνουν το ραντεβού τους πρώτα για το επόμενο αντίστοιχο event αυτό της Πάργας που θα είναι άμεσα συνδεδεμένο με το Ιron Challenge το Σαββατοκύριακο 12-13/10   και μετέπειτα για την επόμενη πολλά υποσχόμενη χρονιά.

Οι καθιερωμένες απονομές για την κάθε κατηγορία  σήμαναν και την λήξη του γεμάτου διημέρου  που βρήκε κάποιους απο τους αθλητές να απολαμβάνουν την παραλία μέχρι αργά το βράδυ.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *